Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Забрањује ли се Србима на Косову чак и свадба

CC0 / Pixabay / Венчање
Венчање - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Пратите нас
Свадбено весеље српских младенаца из Косовске Каменице остаће запамћено по својеврсној „честитки“ коју су домаћинима весеља уручили косовски полицајци због „гласне музике“.
У тренутку када је младожења, по старим српским обичајима, дошао по младу испред куће слављеника појавила се и патрола Косовске полиције који су окупљене обавестили да су пријављени због гласне музике и да ће им због тога полиција писати казну.
Према речима окупљених сватова музика уопште није била гласна.
„Окупили смо се како наши обичаји налажу. Ту је био и клавијатуриста и певач који су увесељавали окупљене сватове којих је било тридесетак. Музика није била гласна и нико од комшија се није жалио“, испричао нам је један од окупљених сватова.
„Полиција је дошла нешто после 12 сати и тражили су да се прекине са музиком, то су домаћини и урадили, мислили смо да је све прошло и да се све смирило, али касније су полицајци дошли код цркве где је одржана церемонија венчања и ту су домаћину весеља уручили казну”, прича нам један од гостију.
Присутни сведоци овог немилог догађаја кажу да младина породица живи у албанском окружењу и да са њима нису никада имали проблема, чак су и у данима који су претходили свадби комшије Албанци долазили да честитају младиној породици.
Мештани истичу да у овом делу Каменице живе свега три српске породице и да су све остало Албанци и да не могу ни да наслуте ко је и зашто пријавио гласну музику када је све било нормално и никоме музика није сметала.
Заставе Србије и непризнатог Косова - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
СРБИЈА
Нови покушај присвајања српске културне баштине: Приштина од Београда потражује бронзану лампу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала