Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Зорана Михајловић: Нисам сигурна да ће нова влада бити проевропска

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗорана Михајловић
Зорана Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Пратите нас
Одлазећа министарка енергетике и рударства Зорана Михајловић, која неће бити део нове Владе Србије, изјавила је није сигурна да је нова влада проевропска, али да је сигурна да је просрпска.
"Сматрам да је Србији место у западној Европи, а не на истоку. Нисам сигурна да је нова влада проевропска, али сам сигурна да је просрпска. Сигурна сам да ће се у наредном периоду бавити позицијом Србије у тренутним околностима", изјавила је Михајловићева.
Она је казала да јој до сада није било лако и да није пристајала да буде пион.
Михајловић се захвалила председнику Србије Александру Вучићу.
„То је човек који ме је 2010. године позвао у СНС. То је човек с којим са сваки пут седела кад смо договарали да будем министарка у претходним владама. То је човек с којим са јуче седела и договарала да не будем министарка у наредној влади. Иначе, све оне приче о нашем разговору – нису тачне. Ми смо имали разговор у четири ока и то не желим да преносим. Мислим да му неће бити лако, али исто тако мислим да ће имати једну главобољу мање. Дакле, неће више имати један једини другачији тон из владе који је до сада имао“, рекла је она.
"Не жалим ни за чим, иза мене стоје резултати од инфраструктуре, саобраћаја. Нисам никада избегавала да се борим за своје ставове и можда ме је то коштало", изјавила је Михајловићева на данашњем обраћању јавности.
Она је истакла да ће се у наредним месецима чути о њеним плановима и да ће остати у политици.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала