- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јувентус избачен из Лиге шампиона, Срби једине светле тачке – „модри“ Динамо

© AP Photo / Armando FrancaЈувентус
Јувентус - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
Пратите нас
Мучење торинске „старе даме“ је коначно окончано! Јувентус је поражен у петом колу Лиге шампиона на гостовању у Лисабону. Бенфика је славила 4:3 (3:1) и пласирала се у осмину финала, баш као и Пари Сен Жермен, док су Италијани завршили учешће, а једине светле тачке биле су Душан Влаховић и Филип Костић.
Јувентус ће се у последњем колу борити да оде у Лигу Европе, јер има мизерна три бода, као и Макаби из Хаифе који је изгубио од Пари Сен Жермена у Француској резултатом 7:2.
Антонио Силва је донео предност домаћину на дупке пуном „Да Лужу“, али је само четири минута касније прорадила „српска веза“ и предност је анулирана. Филип Костић је асистирао најбољем фудбалеру Јувентуса Душану Влаховићу, који је из непосредне близине успео да постигне погодак.
Ипак, било је то све у уторак увече од посрнулог дива из Торина. До полувреме се још двапут затресла мрежа коју је бранио Војчех Шчесни. Прво је погодио Жоао Марио у 28. минуту, да би већ у 35. Рафа Силва одвео Бенфику на огромних 3:1, а „стара дама" је била завијена у црно. На полувремену су убедљиво најбоље оцене имали Влаховић и Костић.
Наставак сусрета после 15-минутног одмора донео је још један погодак у мрежи тужног и анемичног Јувентуса. Егзекутор је поново био Рафа Силва на додавање Грималда. Резервиста Аркадијуш Милик вратио је наду, погодивши за 4:2, док је драму унео Американац Мекени голом у 79. минуту - 4:3.
Нови пораз који је доживео Јувентус поново ће сасвим сигурно покренути питање око смене Масимилијана Алегрија, којег само милионска одштета (око 10 милиона евра) чува да не остане без посла.
Ипак, после кошмара у Лисабону челници Јувентуса би требало да ставе прста на чело и добро се запитају да ли и даље треба да иду са Алегријем или ће га заменити неко други и покушати да ублажи катастрофу и штету која је начињена.
После пет кола Лиге шампоина Јувентус је сакупио само три бода и у последњем колу против Пари Сен Жермена у Торину ће морати да остане непоражен како би играо Лигу Европе.
Када су остали резултати у Лиги шампиона у питању, Пари Сен Жермен је прегазио Макаби из Хаифе резултатом 7:2, док је Милан марширао кроз Загреб, Динамо је изгубио резултатом 4:0 на Максимиру.
Интересанто, меч Борусије Дортмунд и Манчестер ситија окончан је без погодака, док су Селтик и Шахјотр у Шкотској ремизирали 1:1.
Лига шампиона, резултати 5. кола
Салцбург - Челси 1:2 (0:1)
Севиља - Копенхаген 3:0 (0:0)
Бенфика - Јувентус 4:3 (3:1)
Дортмунд - Манчестер сити 0:0
Селтик - Шахтјор 1:1 (1:0)
Динамо - Милан 0:4 (0:1)
ПСЖ - Макаби 7:2 (4:1)
Лајпциг - Реал 3:2 (2:1)
Фудбалски савез Русије - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
СПОРТ
Украјинци и даље прете, стигла је реакција из Москве: „Старе приче“
 Српски судија Срђан Јовановић  - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
СПОРТ
Српски судија пред великим изазовом – јер нема „помоћи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала