- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Министар културе Украјине: Кијев жели да направи „информативни Рамштајн“ за пропаганду против Русије

© Sputnik / СтрингерМинистарство културе Украјине
Министарство културе Украјине - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
Пратите нас
Кијев намерава да направи „информативни Рамштајн“ заједно са Европском комисијом и земљама Велике седморке (Г7), како би емитовао њихов „заједнички програм“ руској публици, изјавио је украјински министар за културу Александар Ткаченко.

„Обратио сам се својим колегама и представницима Г7, као и Европској комисији, како би се формирала заједничка агенда, као и састанци у формату иницијативе „информативни Рамштајн“, рекао је Ткаченко и појаснио да је циљ информативна борба против Русије.

Према информацијама украјинског Министарства културе, садржај за „Јединствене новости“ и украјинску државну телевизију „Фридом“ (Freedom) формирају Национална јавна радијска и телевизијска компанија Украјине, медијски холдинг „1+1 Медија, „Старлајт медија“ и „Интер медија груп“, као и телевизија „Рада“ (телевизија украјинског парламента).
Посредством телевизијског канала „Фридом“ се шире информације за гледаоце који говоре на руском језику, Министарство тврди да је више од половине (57 одсто) корисника, који овај канал прате на Ју Тјубу, из Русије.
„Желимо да агенда не буде само украјинска, већ светска“, рекао је директор „Старлајт медија“ Александар Богуцко.
У Министарству културе Украјине је одржан састанак Велике седморке са представницима украјинских медијских група, које су учествовале у националном телевизијском маратону „Јединствене новости“ и „Фридом“.
Подсетимо, Рамштајн је војна база у Немачкој на којој је формирана контакт група НАТО као подршка Украјини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала