- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Проширен списак страних држављана којима је забрањен улазак у Црну Гору, већином из Србије

© Sputnik / Александар МилачићЦрна Гора - граница
Црна Гора - граница  - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова (МУП) и Агенција за националну безбедност (АНБ) ускратили су боравак и забранили улазак у Црну Гору почев од 30. септембра за 28 страних држављана који су, како је саопштено, радили за интересе страних служби. Међу персонама нон грата налазе се бивши спортисти, власници медија, свештеници, амбасадори...
Међу персонама нон грата налазе се бивши спортисти, власници медија, свештеници, амбасадори...
Према сазнањима портала Дана међу страним држављанима којима је забрањен улазак у Црну Гору су Владимир Божовић, амабасадор Србије у Црној Гори, Владимир Мандић бивши српски рукометаш који је са репрезентацијом СР Југославије играо на Светском првенству 2003. а за нацинонални тим је одиграо укупно 45 утакмица. Дане Шијан, прослављени рукометни голман некадашње државне заједнице Србије и Црне Горе, протојереј – ставрофор Велибор Џомић, бивши парох Подгорички и координатор Правног савета Митрополије црногорско – приморске, архимандрит Данило, игуман манастира Дајбабе, и Братислав Стојиљковић, председник Управног одбора Адриа-Јадран медијске групе. На списку је највише држављана Србије.
Из МУП-а је саопштено да су, кроз операцију коју је спровела АНБ, те особе индициране као носиоци малигног утицаја спроведеног за интересе страних служби.
“У склопу континуираних и координисаних активности које спроводе МУП и АНБ, а у оквиру својих законских овлашћења, предузете су мере и радње у циљу ускраћивања боравка и забране уласка за 28 страних држављана”, каже се у саопштењу.
Наводи се да ће МУП и АНБ ће, заједно са осталим црногорским институцијама, наставити да прате безбедносне ризике.
“И у складу са тим предузимати све расположиве мере и радње из своје надлежности у циљу заштите националне безбедности и интереса Црне Горе”, додаје се у саопштењу.
Тим поводом ће сутра бити одржана Седница Вијећа за националну безбедност.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала