- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Постоји велика опасност да Украјина употреби „прљаву бомбу“

© AFP 2023 / Johannes EiseleСедница СБ УН
Седница СБ УН - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
Пратите нас
Русија је предала свим заинтересованим странама доказе да Кијев припрема провокацију, користећи „прљаву бомбу“, саопштио је Дмитриј Пољански, први заменик сталног представника Руске Федерације при УН.

„Поделили смо информације са нашим колегама који имају потребну дозволу. Рекао бих да су они који су желели да разумеју реалност претње добили прилику“, рекао је он после затвореног састанка Савета безбедности на којем је било покренуто питање „прљаве бомбе“.

Пољанска је истакао да постоји велика опасност да Кијев употреби „прљаву бомбу“. Украјина има могућности да је направи и разлог да је употреби.
Према његовим речима, режим Зеленског настоји да увуче НАТО у директну конфронтацију са Русијом, што је веома опасно, али корисно за режим Зеленског.
У водећим круговима у Кијеву почео је метеж због руских података о „прљавој бомби“.

„Ако бисте прочитали украјинске Телеграм канале, видели бисте да је у украјинским владајућим круговима сада велики метеж због кампање коју смо почели да покрећемо и постоји много знакова да они покушавају некако да затворе овај програм“, рекао је Полански.

Према његовим речима, Кијев ће имати довољно времена да то уради пре доласка инспектора Међународне агенције за атомску енергију.
"Они (инспектори) могу да дођу, али ја вам објашњавам да прљава бомба није баш компликована направа“, додао је он.
Дипломата је изразио сумњу да се може бити 100 одсто сигуран да се такве активности Кијева неће наставити након посете инспектора.
Стална мисија Русије при УН саопштила је да је за 27. октобар затражила састанак Савета безбедности о биолабораторијама у Украјини, док ће 26. октобра бити седница о употреби дронова.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
Специјална операција у Украјини
„Неприхватљиво“: Кремљ о негирању да Кијев планира да направи „прљаву бомбу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала