Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Замало физички обрачун у Скупштини Србије

© Tanjug / JADRANKA ILICНародни посланици у Скупштини Србије
Народни посланици у Скупштини Србије - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
Пратите нас
У Скупштини Србије током расправе о новој влади замало је вечерас дошло до физичког окршаја међу посланицима Народне странке и Српске напредне странке.
До инцидента је дошло када је посланик Народне странке Борислав Новаковић, на добацивање шефа посланичке групе СНС-а Миленка Јованова устао из посланичке клупе и кренуо ка Јованову и другим посланицима СНС-а.
Са Новаковићем су кренули посланици Народне странке Мирослав Алексић, Владимир Гајић, а из посланичких клупа из посланичког клуба СНС-а устали су Јованов, Наташа Јовановић, Маријан Ристичевић и други.
Председник Скупштине Србије Владимир Орлић никоме није изрекао опомену у том тренутку, позвао је посланике да се врате на своја места, а касније је изрекао опомену Мирославу Алексићу јер је добацивао из клупе због немогућности да реплицира мандатарки Ани Брнабић.
Док је Алексић негодовао, Орлић га је упитао: „Да ли сте незадовољни што нисте добили опомену за оно што сте малопре радили по сали“, а потом му и изрекао опомену, преноси Танјуг.
Пошто је Алексић наставио са негодовањем и добацивањем, Орлић га је упитао да ли треба још једну опомену да му изрекне.
Инциденту је претходила расправа Алексића и мандатарке Брнабић током које је Алексић казао да је крајње и максимално неодговорно да се прави оволика влада када се зна колика је криза, а кандидате за министре назвао је нестручнима.
Алексић је навео да је и претходна Влада коју је водила Брнабић уништила економију у Србији и то катастрофалним приватизацијама у којима је учествовао министар финансија Синиша Мали, али и да је некадашњи министар пољопривреде Бранислав Недимовић, како каже, „укуцао ексер у ковчег“ српске пољопривреде.
Брнабић је одговорила да се „стручност“ о којој Алексић говори види на примерима који могу да се упореде са продајом НИС-а за 400 милиона евра, што је урадила претходна власт, док је садашња дала аеродром у концесију на 25 година за 1,2 милијарде евра.

„Продали сте читаву нафтну индустрију са свим што је имала за 400 милиона евра. Немам ту шта да замерим Русима када смо имали овде владу која је хтела да прода за 400 милиона евра. Они су успели да продају читав низ за тај новац и то заувек, а ми смо аеродром дали на 25 година, а после остаје власништво државе Србије. Људи моји погледајте стручност нашег и стручност њиховог тима“, казала је Брнабићева.

На критике да је фирма у којој је њен брат био директор добијала послове од Владе, Брнабић је одговорила да је то европска компанија која запошљава више од 500 инжењера и да се тим поводом, ако има нешто да замере, обрате ЕУ и додала да је та фирма послове добијала и 2008. године.
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
СРБИЈА
„Наше црвене линије и светиње су сасвим јасне“: Експозе мандатарке Ане Брнабић /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала