Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић: Борићемо се да не уведемо санкције Русији

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседница Владе Републике Србије Ана Брнабић
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Пратите нас
Мандатарка за састав нове Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да ће влада наставити да се бори да не уводи санкције Русији јер је то, како каже, принципијелна политика коју води.
То је њен одговор шефу посланичке групе Морамо - Заједно Небојши Зеленовићу, који је на седници Скупштине Србије, на којој се расправљало о новој влади, оценио да се у Србији води „политика скривања под камен“ и замерио што није донета одлука о увођењу санкција Русији.
Како је навео Зеленовић, влада је та која једина има мандат да одлучи да ли ће Србија ићи према Западу, као и да донесе одлуку да ли ће се увести санкције Русији.
Занимљиво му је, каже, како ће о санкцијама Русији гласати кандидати за министре попут Томислава Жигманова и Тање Мишчевић, као и шта ће рећи на то уколико дође на дневни ред Ивица Дачић или Ðорђе Милићевић.
„То је врло важно питање и од тог питања зависи наша будућност“, казао је Зеленовић.
Ана Брнабић је казала, да је по Зеленовићу, санкције су давно уведене.
„Ако нису, ви сте већ три пута рекли да ћемо увести. Ако кажете да нису, дугујете извињење. Изгубили сте кредибилитет по том питању“, нагласила је.
Указала је на то да је Зеленовић говорио и пре избора да треба увести санкције Русији, а да су неки његови коалициони партнери тада говорили да не треба, па су после избора променили став и рекли да је време већ изгубљено и да треба пожурити са увођењем.
Подсећајући да је председник Србије Александар Вучић доста причао о томе, Брнабић каже да је грађанима јасно да ће се влада и држава борити као што се боре већ седам, осам месеци, да не уводе санкције Русији.
„Ако дође тренутак да више не можемо да не уводимо - то како ће влада гласати је за владу, а не за вас. Влада гласа и изађе са ставом. Наш став је да ћемо се борити колико год можемо да не уведемо санкције Русији јер је то у складу са нашом принципијелном политиком. Надам се да ћемо изгурати“, поручила је мандатарка.
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
СРБИЈА
„Наше црвене линије и светиње су сасвим јасне“: Експозе мандатарке Ане Брнабић /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала