- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историјски крах Шпанаца – три великана испала из Лиге шампиона

© AP Photo / Manu FernandezАтлетико - Леверкузен, Лига шампиона
Атлетико - Леверкузен, Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Пратите нас
Памтиће добро љубитељи шпанског фудбала ову јесен 2022. године када су њихови представници у Лиги шампиона доживели дебакл. После Севиље и Барселоне, који се у се преселили у Лигу Европе, њиховом стазом је пошао и Атлетико Мадрид, после ремија (2:2) са Бајером из Леверкузена на свом терену.
Тако ће само Реал Мадрид на пролеће чувати част Примере у друштву најбољих, а челници шпанског фудбала морати да анализирају шта се десило са оном силом која је некада била унапред виђена у полуфиналима и финалима Лиге шампиона.
Атлетико је био бољи од бундеслигаша, посебно у другом полувремену, али није успео да нађе добитну формулу и исправи брљотине из првих 45 минута.
Два пута је Бајер утишавао „Метрополитано“, прво је Муса Дијаби у деветом донео предност гостима коју је анулирао Белгијанац Караско у 22. минуту. Али да се Бајер не шали било је јасно у 29. када је и млади Енглез Калум Хадсон-Одои погодио за 2:1.
Чоло Симеоне је на полувремену посегао за изменама, убацио Аргентинца Родрига Де Пола који је вратио његов тим у живот у 50. минуту лепим поготком за 2:2.
© AP Photo / Manu FernandezАтлетико - Бајер Леверкузен, Лига шампиона
Атлетико - Бајер Леверкузен, Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
Атлетико - Бајер Леверкузен, Лига шампиона
Атлетико је опседао гол Бајера, Караско имао две прилике у 56. и 60, Гризман је промашио зицер у 61. а врхунац меча се десио у самој надокнади. После пет минута велике борбе у надокнади француски судија Турпан је одсвирао крај, али и добио сигнал из ВАР собе да је играч Леверкузена Тапсоба играо руком у свом шеснаестерцу.
Одлучио је после гледања снимка Француз да додели Атлетику пенал и шансу да остане у трци за осмину финала, али је Лукас Храдецки мајсторски проочитао ударац трагичара Караска и избацио Мадриђане из елитног такмичења.
Леверкузен се бранио, претио из контре и одбранио, па је Атлетико коло пре краја остао на пет бодова, што је четири мање од другопласираног Порта, коме гостује у последњем колу и нема шансе да га престигне.
У осталим мечевима који су одиграни вечерас, Ливерпул је оверио пласман у осмину финала убедљивом победом над Ајаксом у Амстердаму од 3:0.
Капитен копљаника Душан Тадић је био само неми посматрач доминације енглеског великана који је славио головима Салаха у 42, Нуњеза у 49 и Харвија Елиота у 52. минуту.
Наполи је у истој групи убедљиво савладао Ренџерс са 3:0. Два гола је дао Ђовани Симеоне у првом полувремену, док је тачку на тријумф ставио Остегард у 80. минуту.
Барселона се од своје публике и Лиге шампиона опростила убедљивим поразом од Бајерна (3:0). Баварци су још једном демонстрирали силу у срцу Каталоније и славили са пола гаса головима Манеа у 10, Чупо-Мотинга у 31, и Павара у 95. минуту.
Једина група у којој се ништа не зна коло пре краја је група Д, где је Тотенхем ремизирао са Спортингом из Лисабона (1:1), док је Ајнтрахт победио Марсељ са 2:1.
Певци су мислили да су победили поготком Харија Кејна у 95. минуту и прошли даље, али је гол поништен због офсајда и то на асистенциу из ВАР собе. Био је то разлог за негодовање Антонија Контеа који је добио црвени картон због насртаја на судије по завршетку меча.
Уочи последњег кола сва четири тима су смештена у само два бода па ће следеће недеље владати права лудница на мечевима Марсељ - Тотенхем и Спортинг - Ајнтрахт где сва четири тима имају подједнаке шансе и за срећу и за тугу.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала