- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Београд је заменио Москвом, али Жељка не заборавља: „Људи имају погрешан утисак“

© Фото : Partizan NIS/Dragana StjepanovićЖељко Обрадовић и Далас Мур
Жељко Обрадовић и Далас Мур - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Пратите нас
Сам долазак Даласа Мура, америчког кошаркаша са албанским пасошем и превасходним искуством играња у Кини у Партизан прошле године био је изненађење, а још веће је његов летошњи трансфер у московски ЦСКА.
Мур се током претходне такмичарске године у црно-белом дресу профилисао као сјајан шутер, одличан покретач контранапада и играч који за кратко време може да произведе велики број поена.
Такве вештине нису промакле московским „Армејцима“ који су најпре Мура потписали на неколико месеци, а потом су му дали и уговор до краја сезоне.
„Осећам се сјајно, ово је ново поглавље за мене. Од првог дана овде играчи и тренери су према мени професионални и дочекали су ме сјајно, срећан сам овде. Наши циљеви су да упишемо што је више могуће победа и наравно, да освојимо ВТБ лигу“, рекао је Мур.
Он се осврнуо и на сезону са Партизаном и сарадњу са Жељком Обрадовићем.
„Мислим да већина људи има погрешан утисак о њему, да је ‘луд’ са тим својим реакцијама. Он је страствен у свом послу, баш као и играчи, па су тако његове реакције природне јер жели најбоље од тебе, као што жели и да разумеш игру. Он је веома добар у томе да те научи кошарци и веома стрпљив. Наравно, много играча ће реаговати на то и много пута буде тешко, али то се дешава у свим тимовима у којима играмо. Ми смо људи, имамо успоне и падове. Ако мене питате, ја га волим као тренера, он разуме играче, има сјајан карактер и жели да уживамо у ономе што радимо, некада то људи који нас посматрају са стране не разумеју“, објаснио је Мур.
У емисији Миљанов корнер недавно је гост био кошаркашки агент Миња Илић који је говорио о начинима пословања у кошарци.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала