- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мали „зелени“ срушио 106 година стар рекорд! /видео/

© Фото: Скриншот/You Tube/AM CompsЕндрик, Палмеирас, Бразил
Ендрик, Палмеирас, Бразил - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Пратите нас
Палмеирас је у 34. колу бразилског првенства победио Атлетико Паранаенсе са 3:1 и стигао на корак до шампионске титуле. Губили су „зелени“ на полувремену, али се све променило у другом делу после уласка чудесног 16-годишњег нападача Ендрика.
Суперталентовани Бразилац је у 60. минуту направио све код гола за 1:1. чак је и лопту ударио истовремено са саиграчем Густавом Скарпом, коме је касније приписан гол.
Међутим, 11 минута касније није било никакве дилеме. Ронy је центрирао, а Ендрик неометан главом скренуо лопту у гол за 2:1 након чега га прославио је у стилу свог идола Ерлинга Холанда, кога је чак и таговао у објави на свом Инстаграм сторију.
Ендрику је то био први сениорски гол у петом наступу за Палмеирас, а са 16 година и три месеца постао је најмлађи стрелац славнога клуба од 1916. године. Ендрик је био апсолутни хит међу гостујућим навијачима након утакмице и тражили су му и селфије, а он никога није одбио.
Бразилски медији још од Нејмара нису никоме предвиђали такву каријеру. За Ендрика говоре да је чудо невиђено, а то сматра и Палмеирас који га не пушта за мање од 60 милиона евра. Заинтересовани су, наводно, сви највећи клубови, а ПСЖ је већ понудио „скромних“ 20 милиона.
Мадридска „Марка“ је објавила да је Реал највећи кандидат за његов потпис те да је већ у поодмаклим преговорима с Бразилцима. Реал је спреман да плати око 35 милиона евра, али би клинца могао да добије тек 2024. године будући да он до 18. године не може да потпише ни за један европски клуб.
Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић  - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
СПОРТ
Душана воле да мрзе, али са њим нема шале: „Циркус ме не дотиче“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала