- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Фон дер Лајенова најавила пакет подршке за цео Западни Балкан због високих трошкова енергије

© AP Photo / Jean-Francois BadiasУрсула фон дер Лајен
Урсула фон дер Лајен - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Пратите нас
Европска унија припремила је пакет подршке за цео Западни Балкан како би му помогла у суочавању са енергетском кризом, изјавила је данас у Скопљу председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен.
Фон дер Лајенова, која је посету Западном Балкану започела у Северној Македонији, рекла је на заједничкој конференцији за новинаре са македонским премијером Димитром Ковачевским да је ЕУ обезбедила грантове у вредности од 80 милиона евра за ту земљу као вид хитне подршке буџету.
„То ће помоћи у суочавању са високим трошковима енергије за ваше грађане и компаније“, рекла је фон дер Лајенова и најавила да ће у Северну Македонију стићи још средстава, преноси македонска Телма.
Она је на Твитеру оценила да преговарачки процес са Северном Македонијом добија на замаху и да је македонски народ посвећен европским вредностима.
„Све уједињене политичке снаге могу да остваре циљ, за добробит грађана. Сада је тај тренутак“, поручила је Фон дер Лајенова.
Након посете Скопљу, Фон дер Лајеноваће, како је раније најављено, сутра боравити у Приштини и Тирани, а 28. октобра на агенди су Србија и Босна и Херцеговина.
Посету завршава 29. октобра у Подгорици, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала