- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Пријава за новчану помоћ младима од 1. децембра: Позната тачна процедура

© YT/Numismatics ChannelДинари
Динари - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Пратите нас
Млади од навршених 16 до 29 година добиће пред Нову годину по 5.000 динара једнократне новчане подршке од државе, а на званичном сајту Управе за трезор пријаве ће бити могуће од 1. децембра после поноћи.
Пријава ће дакле бити могућа од 1. до 15. децембра, а поступак ће бити исти као и за претходне две помоћи државе за младе које су биле од почетка године.
Право на пријаву имају држављани Републике Србије који у тренутку пријаве имају између навршених 16 и 29 година, пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту. То значи да могу да се пријаве сви који су до почетка пријаве напунили 16 година, а нису до тог датума напунили 30 година.
И министар финансија Синиша Мали најавио је да ће процес пријава за новчану помоћ од 5.000 динара младима у Србији почети 1. децембра и том приликом упутио позив свим младима који испуњавају услове, да обаве пријаву за исплату новца:
„Позивам све младе да се пријаве. У децембру, 15, 16. и 17. пред Нову годину, исплатићемо тај новац младима“, рекао је министар.
Држава је током године, подсетимо, издвојила два пута по 100 евра за младе, прво у фебруару, потом и у јуну, а сада ће млади поново добити једнократну новчану подршку, пише Курир.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала