- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин надгледа вежбе снага за стратешко обуздавање /видео/

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање интерконтинтенталне балистичке ракете РС-24 "Јарс" током вежби снага за стратешко обуздавање
Лансирање интерконтинтенталне балистичке ракете РС-24 Јарс током вежби снага за стратешко обуздавање - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин надгледао је обуку копнених, морских и ваздушних снага за стратешко обуздавање у оквиру којих је одрађено лансирање балистичких и крстарећих ракета.
Путин је пратио вежбе из ситуационог центра Кремља. Он је путем видео-линка саслушао извештај министра одбране Русије Сергеја Шојгуа и начелника Генералштаба Валерија Герсимова.
Током обуке изведено је лансирање балистичке ракете „Јарс“ са космодрома Плесецк и балистичке ракете „Сињева“ из Баренцовог мора на полигон на Камчатки.
У вежбама су такође учествовали авиони Ту-95МС који су испалили крстареће ракете.
Задаци предвиђени током обуке снага за стратешко обуздавање извршени су у потпуности, све ракете су достигле своје циљеве, потврдивши задате карактеристике“, наводи се у саопштењу Кремља.
У свом рапорту председнику, министар одбране изјавио је да је у складу са планом припреме Оружаних снага Русије спроведена обука за управљање руским снагама „током које ће бити извршени задаци извођења нуклеарног удара стратешким офанзивним снагама као одговор на нуклеарни напад противника“.
Путин је 19. фебруара такође пратио вежбе снага за стратешко обуздавање са лансирањем балистичких ракета.
Како је нагласило Министарство одбране Русије, те вежбе су раније планиране ради провере готовости органа војног командовања, лансирних борбених посада, посада ратних бродова и стратешких носача ракета за извршавање постављених задатака, као и поузданости наоружања стратешких нуклеарних и ненуклеарних снага. У вежбе су биле укључене снаге и средства Ваздушно-космичких снага, Јужног војног округа, Ракетних стратешких снага, Северне и Црноморске флоте.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала