Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У Београду отворeно представништво Санкт Петербурга /фото/

© Sputnik . Лола ЂорђевићОтварање Информационо пословног центра Санкт Петербурга у Београду
Отварање Информационо пословног центра Санкт Петербурга у Београду - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Пратите нас
У Београду је оквиру руске Културно-пословне мисије одржана свечана церемонија отварања Информационог пословног центра Санкт Петербурга. Поред Београда, петербуршки градови партнери су и Ниш и Нови Сад, а у периоду од 25. до 29. октобра у њима ће се реализовати различите делатности Мисије.
Поред амбасадора Русије у Србији Александра Боцана Харченка, на отварању представничке канцеларије Санкт Петербурга у Београду присуствовали су члан Владе Санкт Петербурга и председник Комитета за спољне везе Јевгеније Григорјев и генерални директор компаније Југосоверо и руководилац Информативног центра Александар Бранковић, док је испред града Београда присутан био секретар за привреду Никола Кожовић.
„За нас је најважније приликом сваке сарадње, а посебно када је у питању сарадња са Србијом, да сарађујемо са земљом која пре свега мисли, гаји, чува и следи свој национални интерес. Не постоји ниједна сфера сарадње где не бисмо могли да радимо заједно у корист наших заједничких обостраних интереса“, изјавио је амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан Харченко
© Sputnik / Лола ЂорђевићУ Београду је отворен Информациони пословни центар Санкт Петербурга
У Београду је отворен Информациони пословни центар Санкт Петербурга - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
У Београду је отворен Информациони пословни центар Санкт Петербурга
Руководилац Центра и српски предузетник Александар Бранковић осврнуо се на могућност остваривања сарадње између различитих грана како културе тако и привреде, нагласивши да ће пословни токови између Петербурга и Београда, али и Ниша и Новог Сада, тећи знатно брже и лакше него раније.
„Наш центар биће полазна тачка за све људе из Србије који желе да се повезују са партнерима из Русије, али и за све оне који имају идеју како ширити културну, привредну, техничку, научну и спортску сарадњу између наше две државе и два града. Од данас, Санкт Петербург и Београд биће боље повезани и умрежени него раније. Убрзо очекујемо и конкретне резултате“, рекао је Бранковић.
У име губернатора Санкт Петербурга Александра Беглова присутнима се захвалио члан Владе тог града Јевгеније Григорјев.
„Желим да истакнем да ми овде не отварамо само Центар, већ Санкт Петербург даје Београду део своје душе и део свог срца“, изјавио је Григорјев.
Поред промовисања инвестиционе привлачности Санкт Петербурга на територији Србије и развоја трговинско-економских веза, што спада у кључне задатке Центра, у његовим просторијама налазиће се и стална поставка која ће показивати заинтересованима капацитете Санкт Петербурга у области дигиталних технологија.
У оквиру манифестације поводом отварања Канцеларије Санкт Петербурга на стадиону ФК Црвена Звезда одржава се пријатељска утакмица између омладинских тимова Гаспром-Академије ФК Зенит и Академије ФК Црвена Звезда, док културни програм обухвата концерте Санкт-Петербуршког театра песме и игре „Морошка“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала