- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велика трансформација Веронике – и најбољи резултат за Русију још од 2011. године!

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаВероника Кудерметова
Вероника Кудерметова - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Пратите нас
Крај године и тениске сезоне дефинитивно протиче у знаку руских играчица које бележе сјајне резултате. Конкретно, ради се о Дарији Касаткиној и Вероники Кудерметовој, које су прве Рускиње које ће заједно завршити годину у топ 10 још од Марије Шарапове и Вере Звонареве којима је то пошло за руком 2011. године.
Посебно импресивна је еволуција Кудерметове која је имала, већ сада се може рећи, сезону из снова. На старту године она је свом стручном штабу придодала новог тренера, Аргентинца Франка Давина, који се побринуо за фантастичну трансформацију.
Вероникин главни тренер је и даље њен супруг Сергеј Демекин, али је Аргентинац, који је некада тренирао Хуана Мартина Дел Потра и Кристијана Гарина, преузео озбиљнију улогу у тиму како би помогао Рускињи.
Рускиња је стартовала у сезони као 31. играчица на свету, са циљем да се на крају 2022. нађе у топ 20 играчица. Међутим, после солидних резлтата, Вероника је успела да упадне у топ 10 на свету (на девето место) и налази се на победу од пласмана на завршно ВТА финале.
Вероника је рођена у Казању 24. априла 1997. године и ћерка је славног руског хокејаша Едуарда Кудерметова. Тенисом је почела да се бави од своје осме године, као и а њена млађа сестра Полина (2003), која је такође тенисерка.
Девета позиција на ВТА листи од пре неки дан, као и друга позиција у дублу од 6. јуна ове године највећа су достигнућа у њеној каријери. На Вимблдону 2021. у пару са Еленом Веснином стигла је до финала гренд слема у конкуренцији дублова.
© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаРуске тенисерке Вероника Кудерметова и Елена Веснина
Руске тенисерке Вероника Кудерметова и Елена Веснина - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Своју прву ВТА титулу Вероника Кудерметова је освојила 2021. у Чарлстону, а прву дубл титулу у Вухану 2019. у тандему са кинескињом Дуан Јингјинг. Ове сезоне имала је три пласмана у финала, на турнирима у Мелбурну, Истанбулу и Дубаију, где је заустављена у сва три наврата, два пута од стране земљакиња.
Ипак, то јој је донело одређене бодове и велики скок у каријери с надом да ће слдеће године играти још боље и можда напасти врх.
Станислас Вавринка са трофејем Ролан Гароса - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
СПОРТ
„Повратак отписаних“ – драма у Бечу и сузе у Базелу су више од спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала