- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Завршено контролно бројање гласова за председника Републике Српске

© Sputnik / Бранко МаксимовићИзбори у Босни и Херцеговини
Избори у Босни и Херцеговини - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Пратите нас
Завршено је контролно бројање гласова за председника Републике Српске, у Главном центру за бројање гласова у Сарајеву.
Централна изборна комисија БиХ за сутра у 14 часова заказала је седницу на којој ће бити разматран извештај Главног центра за бројање и главне контроле о обављеном контролном бројању за ниво председника и потпредседнике Републике Српске.
ЦИК је у суботу, 22. октобра, утврдио прелиминарне резултате општих избора у БиХ за све нивое, осим за председника и потпредседнике Републике Српске.
ЦИК је обавезан да 30 дана од избора, односно 2. новембра објави коначне резулtате за све нивое власти у БиХ, укључујући и председника и потпредседнике Републике Српске.
На данашњој седници ЦИК-а донета је нова наредба о поновном пребројавању гласачких листића у Главном центру за бројање за више нивоа власти на подручју целе БиХ.
Према овој наредби, између осталог, поново ће се бројати гласови за Народну скупштину Републике Српске са по једног бирачког места у Бањалуци, Челинцу и Рудом, те са десет бирачких места у Невесињу.
Осим тога, гласови ће поново бити бројани и за скупштине кантона са три бирачка места у Горажду, у Цазину са седам бирачких места, те у Сарајеву са једног бирачког места.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала