- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда без „магије“ иде на све или ништа против Турака

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалер Црвене звезде Мирко Иванић
Фудбалер Црвене звезде Мирко Иванић - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
Пратите нас
Бити или не бити за Црвену звезду у Европи. Шампион Србије од 21 час на Маракани дочекује Трабзон у петом колу Лиге Европе, у мечу у којем само победа улива наду црвено-белима да би у последњем колу против Монака могли да се надају чуду и нокаут фази. У супротном их очекује Лига конференција или елиминација са европске сцене.
Свестан је и тренер Милош Милојевић притиска који са собом носи поменути сусрет, па ће му због тога играти искључиво фудбалери који су у најбољој форми.
Све то указује да на терену од првог судијског звиждука неће бити места за Звездиног „магика“ Александра Катаија, док ће „кључеви игре“ бити поверени Мирку Иванићу, лево ће бити хитроноги Стефан Митровић, а десно Осман Букари.
Звезди ће у мечу истине против Турака бити преко потребна подршка с трибина.
„Фудбал се игра због навијача и оних који дођу на стадион и због оних који код куће гледају. Ипак, Звезда је много више од тога, јер имамо милионски аудиторијом широм света и осећамо ту подршку. Највише нас радују,наравно, они који дођу на стадион, јер се види да се то јединство претвара у квалитет на терену. Позивам их да дођу у што већем броју и да дају нам подршку, а наше је да пружимо максимум“, рекао је Милојевић.
Звезда је последњепласирана у Групи Х са три бода, Трабзон и Монако имају по шест, док лидер Ференцварош, који дочекује Монако у Будимпешти, има девет поена. Јасно је ко дан у каквој позицији су црвено-бели.
Standings provided by Sofascore
Зато Звезди само победа игра уколико жели да настави да сања сан по имену Лига Европе.
У битку са Турцима петоструки узастопни шампион Србије би требало да заигра у формацији 4-2-3-1.
Капитен Милан Борјан биће међу стативама, а испред њега ће доћи до мале рокаде, односно до нечега што је код Дејана Станковића била пракса.
Наиме, на десни бок ће се поново преселити Страхиња Ераковић, док ће у срцу одбране мити Немања Милуновић и Александар Драговић. Леви бек - Милан Родић, ту дилеме нема!
Два задња везна биће Гелор Канга, а уместо ровитог и недовољно опорављеног Кингса Кангве, требало би да заигра Славољуб Срнић који је неретко имао улогу „ватрогасца“.
Три испред њих биће већ поменути Букари, Иванић и Митровић, док ће шпиц напада предводити херој тријумфа у Нишу - Александар Пешић.
„Што се тиче Пешића, а то сам рекао и у свлачионици играчима, он је пример да када и не иде добро, трудом, радом и залагањем можете да се вратите у форму. Увек постоје две опције: да одустанете или да се борите. Он је изабрао другу. Наметнуо се залагањем да екипа ради за њега, јер је и он то чинио за тим, када му скор није био добар. У свкаом тренутку сам причао да ће и то доћи и да је нормална адаптација центарфора на игру, тренера, саиграче. Није то једноставно, али није ни компликовано јер постоји начин да се ради добро и да се тако изађе из кризе. Он је имао добар однос према обавезама и надам се да ће тако и наставити, да ће момци то знати да материјализују“, рекао је Милојевић.
Када је оно најважније у питању, а то су Турци на терену у „паклу“ Маракане, Милојевић је био кратак и јасан.
„Очекивања су увек иста. Желимо победу. У свакој утакмици у Лиги Европе смо били равноправан ривал и детаљи су одлучивали, нико нас није надиграо. Некада будем преоштар у оценама, али на тој утакмици у Тразбону смо све време били у игри и имали неколико добрих позициуја. У Европи одлучују ситнице, јер су све екипе квалитетне. Надам се доброј утакмици, сјајној подршци са трибинама и повољном резултату за нас“, рекао је Звездин стратег Милош Милојевић.
Звезда је у Турској поражена резултатом 2:1 и сада је на екипи да покаже карактер, реваншира се ривалу и покаже да поседује квалитет да остане део Лиге Европе. Бар до тог последњег кола, када следи гостовање у Кнежевини где ће пасти одговор ко остаје у Лиги Европе, ко ће у Лигу конференције, а ко остаје код куће.
Антонио Конте - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
СПОРТ
Хаос у Лондону! Енглези бесни, Италијан искључен: „Поништили су нам регуларан гол“
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
СПОРТ
Немац дошао у Манчестер и одмах тражио да му доведу Влаховића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала