- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Народ је своје изабрао. Окупимо се око Српске“: Додик се обратио народу /видео/

© YouTube/RTRS vijesti, snimak sa ekranaМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Републука Српска показала да је демократско друштво са високим стандардима и са свим вредностима које красе једну одговорну нацију као што је српски народ у РС.

„Мислим да требамо да се окупимо око Републике Српске и око њених вредности. Чекају нас доста тешка и изазовна времена, не овде него на глобалном и регионалном нивоу, а то ће се неминовно одразити и на Републику Српску“, поручио је Додик у свом првом обраћању након данашње објаве ЦИК БиХ.

Његов примарни циљ, како је рекао, биће интерес Републике Српске.
„Ја сам добио подршку народа у РС. Драго ми је што смо били одговорни у ноћи избора када смо саопштавали резултате. Сматрам да без обзира на све, и како је ко гласао, сада морамо да се окупимо сви заједно око РС и око наших вредности. Народ је своје изабрао. Драго ми је што је народ то потврдио и на великом митингу. Мени даје нову снагу“, навео је Додик.
Како је рекао, као председник републике покушаће да буде грађанин свима и захвалио се свима који су учествовали на изборима у Српској.

„Позивам све политичке факторе на стабилност, мир, на сарадњу и на разумевање. Требаће нам доста умећа да сви заједно разумемо о чему се ради у наредним временима“, рекао је Додик.

Ови избори су, како је навео, показали да је РС здраво политичко друштво, а да су Срби у Српској искусан и здрав политички народ.
Подсећамо, ЦИК БиХ донела је данас у Сарајеву допунску одлуку о утврђивању и објављивању резултата општих избора у БиХ, према којој је потврђено да је кандидат СНСД-а Милорад Додик освојио највише гласова на изборима за председника Републике Српске одржаним 2. октобра.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
РЕГИОН
ЦИК БиХ: Милорад Додик нови председник Републике Српске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала