Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Немојте да нас на КиМ терате да морамо да се бранимо

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
Пратите нас
Веома је битно да се одржи политичка стабилност и мир, рекао је министар спољних послова Србије Ивица Дачић, а поводом ситуације на Косову поручио је да „погрома неће бити, и немојте да нас терате да морамо се бранимо, а ми никога нећемо нападати“.
Што се тиче Србије, ми сматрамо да треба учествовати у дијалогу, и нема потребе да провоцирамо и дамо прилику да неко каже да је Србија реметилачки фактор, али какве кораке ће предузети западне земље, то је питање, као и каква је улога НАТО односно КФОР, рекао је Дачић за ТВ Пинк.
Нагласио је да би НАТО и КФОР требало да осигурају мир и да нико не може да нарушава безбедност грађана, укључујући Србе на северу.
„Наше поруке су да ћемо све да учинимо за мир, али да наравно да ћемо све учинити да заштитимо Србе – али, шта су последице? Шта су последице по Куртија и Приштину ако се не сложе са одлагањем рока за пререгистрацију – Курти зна да неће сносити последице, за разлику од Србије, којој прете ‘батинама'“, рекао је Дачић.
Оценио је да нема мира без праведног решења, а да западне земље тиме што Србију стављају под притисак нарушавају стабилност у региону јер хоће да кроз Украјину реше и питање Косова, „тако да ми испаднемо, на то су навикли – колатерална штета“.
Када је реч о односима Србије и Русије, Дачић је навео да „људи често заборављају да ми и када говоримо о Русији, ми мислимо на Русију, али ми мислимо на Србију“.
„Овде је реч о томе како ће Србија да заштити своје националне интересе“, рекао је Дачић.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
СРБИЈА
Вучић: Добили смо демарш од представника Квинте и ЕУ, то што наводе је ноторна лаж /видео/
Плакати и графити у Северној Митровици уочи истека рока за пререгистрацију - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
СРБИЈА
Пренесите целом свету тачно како смо рекли! Срби са севера Косова за Спутњик о тензијама које прете
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала