Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Главни преговарач Приштине објавио колике ће бити казне за оне који не изврше пререгистрацију

© Фото : Скриншот/Јутјуб АТВБесник Бесљими
Бесник Бесљими - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
Пратите нас
Главни преговарач Приштине у дијалогу са Београдом Бесник Бисљими изјавио је поводом данашње одлуке Владе привремених институција у Приштини у вези са регистарским таблицама да је одлучено да се не крене одмах с мерама, него како је навео да се процес одвија кроз транзиционе фазе.
„Од уторка до 21. новембра грађани који имају илегалне таблице добијаће опомене, онда ће полиција морати да пише казне у складу с законом. Колико знам казне ће износити 150 евра и грађани ће добијати инструкције како да замене илегалне таблице. То ће трајати до 21. јануара када ће им бити издате привремене таблице“, рекао је Бисљими обраћајући се путем видео-линка на Београдској безбедносној конференцији, преноси "Косово онлајн".
Бисљими је навео, говорећи о француско-немачком предлогу, да је много ближи српској позицији.
„Главна препрека у Бриселу јесу различите позиције две стране. За Косово је важно да садржи међусобно признање, за Србију да нема међусобног признања; с те стране тај предлог је много ближи српској позицији и нема међусобног признања. Обе стране су се договориле да у овом тренутку није продуктивно да се открије документ. На странама је да одлучено када је прави тренутак да се објави“, рекао је Бисљими.
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
СРБИЈА
Курти одбио Америку и ЕУ: Рок за пререгистрацију остаје, прво опомене, па казне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала