- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Руско чудо из Петербурга“ - очаравајући шоу усред Београда /видео, фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићГостовање Театра песама и игара „Морошка“ из Санкт Петербурга у Руском дому
Гостовање Театра песама и игара „Морошка“ из Санкт Петербурга у Руском дому - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
Пратите нас
Уз подршку Комитета за спољне односе Санкт Петербурга Театар песама и игара „Морошка“ из Санкт Петербурга наступио је 28. октобра у Руском дому у Београду са једносатним концертним програмом „Руско чудо из Петербурга“ који је заснован на руској народној музици.
Уз пратњу оркестра руских народних инструмената публици су се представили вокални и балетски извођачи.
„Руско чудо из Петербурга“ је народни шоу, који песме, игре и оркестар руских народних инструмената спаја у јединствену целину. Публика је имала прилике да ужива у шареним костимима, словенској мелодичности, сложеним кореографским триковима и вокалним нумерама извођача који су очарали лепотом својих гласова.
Чланови театра су професионални уметници, дипломци Државног конзерваторијума ,,Николај Римски-Корсаков“ из Санкт Петербурга, лауреати сверуских и међународних такмичења.
Поред популарних нумера попут „Каљинке“, „Гледам у плава језера“, ,,Изаћи ћу на улицу“, на програму концерта су биле и обраде народних песама, које потписују најбољи аранжери Санкт Петербурга.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала