- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Северна Кореја испалила две балистичке ракете

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceСеверна Кореја тестирала хиперсоничну ракету
Северна Кореја тестирала хиперсоничну ракету  - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
Пратите нас
Северна Кореја је испалила две балистичке ракете кратког домета са своје источне обале, саопштили су данас званичници војске Јужне Кореје.
Ракете су полетеле из области Тонгчеон у провинцији Гангвон, на источној обали Северне Кореје, четири дана након што су Пјонгјанг и Сеул разменили пуцњеве упозорења са западне обале усред растућих тензија, преноси Ројтерс.
„Наша армија је у пуној приправности“, наводи се у саопштењу војске Јужне Кореје, уз констатацију да је интензивирана сарадња са САД на пољу безбедности.
Пјонгјанг је раније саопштио да недавно лансиране ракете представљају протест против заједничких вежби САД и Јужне Кореје, за које каже да представљају пробу за инвазију.
Сеул и Вашингтон су демантовали тврдње Северне Кореје додајући да су вежбе дефанзивне и да су потребне за супротстављање претњама Севера.
Јужнокорејске трупе су прошле недеље започеле војне вежбе заједно са војском САД са циљем повећања способности одговора на нуклеарне и ракетне претње Северне Кореје.
Од почетка ове године Северна Кореја је испалила више од двадесетак балистичких пројектила, укључујући и онај који је прелетео Јапан, подсећа британска агенција.
СВЕТ
Северна Кореја испалила на стотине граната у море
Северна Кореја тестирала ново оружје - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
СВЕТ
Напето на Корејском полуострву: Лете балистичке ракете и борбени авиони
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала