- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Шојгу: Завршена делимична мобилизација у Русији

© Sputnik / Павел Лисицын / Уђи у базу фотографијаДелимична мобилизација у Русији
Делимична мобилизација у Русији - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је након састанка са председником Владимиром Путином да су активности везане за делимичну мобилизацију у Русији завршене.
„Задатак који подразумева мобилизацију 300.000 грађана је извршен, наставак мобилизације није предвиђен“, рекао је Шојгу и нагласио да се припреми мобилисаних грађана пре њиховог слања у зону специјалне операције придаје велика пажња.
Шојгу је прецизирао да је у војску послато 1.300 представника органа извршне власти различитог нивоа, преко 27.000 предузетника, а 13.000 грађана се пријавило да учествује у борбама пре него што је мобилизација и покренута.
Такође је рекао и да 218.000 људи тренутно пролази обуку, а да је 82.000 војника послато у зону специјалне операције од којих је 41.000 већ активно у јединицама.
Навео је и да је средњи узраст мобилисаних грађана – 35 година.
Такође је рекао и да ће сви који учествују у борбеним операцијама у специјалној војној операцији у Украјини добити статус ветерана.
Истовремено, руски председник је захвалио свима који су организовали мобилизацију и поручио да је сада главни задатак да сви они који су мобилисани прођу сву неопходну обуку и да добију комплетну опрему.
„Сада је најважније да се они припреме и да добију сву неопходну опрему како би се осећали сигурно уколико буде потребе да учествују у непосредним борбама“, истакао је Путин и додао да се на фронт могу слати искључиво добро припремљени борци.
Военнослужащий РФ в БТР 82 в Армянске - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Ситуација код Херсона под контролом; Кијев добија ПВО системе од Америке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала