Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић са Хилом: Узлазни тренд међусобних односа

© Фото : MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEКристофер Хил и Милош Вучевић
Кристофер Хил и Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
Пратите нас
Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић данас је у разговору са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Београду Кристофером Хилом истакао да две земље имају узлазни тренд билатералних односа, а њихов традиционално најплодотворнији део је сарадња у области одбране.
Он је нагласио да високо вреднујемо досадашњу сарадњу у области заједничких војних вежби и обука, као и донације америчке стране за систем одбране Србије.
Вучевић је рекао и да Србија наставља да води балансирану политику одбране и непрестано ради на унапређењу и даљем квалитативном развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са дугорочним стратешким опредељењем Србије да задржи статус војно неутралне државе.
Истакао је да Србија одговорно и примерено јача сопствене одбрамбене капацитете, при чему највише руководство пружа максималну подршку опремању, модернизацији и унапређењу оперативних и функционалних способности Војске Србије.
Амбасадор Хил изразио је наду да ће две земље у наредном периоду подићи сарадњу на виши ниво у свим областима од заједничког интереса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала