- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Желим да помогнем човечанству“: Маск објаснио зашто је купио Твитер

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаИлон Маск наступа преко видео-везе на конференцији "Ново знање" у Москви
Илон Маск наступа преко видео-везе на конференцији Ново знање у Москви - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
Пратите нас
Милијардер Илон Маск, који је постао власник Твитера, објаснио је да је купио ту друштвену мрежу не да би зарадио новац, већ да би „помогао човечанству“.
Најбогатији човек света, оснивач „Тесле“ и „Спејс Икса“, то је навео у обраћању оглашивачима Твитера.
„Разлог због ког сам купио Твитер је тај што је за будућност цивилизације важно да постоји „дигитални трг“, на ком може да се дебатује о широком распону уверења на здрав начин, без прибегавања насиљу“, написао је Маск.
Он је додао како тренутно постоји велика опасност да се друштвене мреже поделе на екстремно десне и екстремно леве, што ствара мржњу и поделе у друштву.
„У немилосрдној трци за кликове, већина традиционалних медија је подгревала те поларизоване екстреме, верујући да ће им то донети новац, али је на тај начин изгубљена шанса за дијалог“, пише нови власник Твитера.
Маск наводи да је због тога купио ту друштвену мрежу.
„Нисам то урадио јер ће бити лако. Нисам то урадио да бих зарадио још новца. Урадио сам то да бих помогао човечанству, које волим. И радим то понизно, јер знам да је неуспех у постизању тог циља, упркос нашим најбољим напорима, веома реална могућност“, каже оснивач „Тесле“.
Он додаје да Твитер „не може постати пакао потпуне слободе у ком све може бити речено без последица“.
„Приклањајући се законима земље, наша платформа мора показати добродошлицу за све и на њој свако треба да може да изабере шта жели у сладу са својим склоностима“, закључује Маск.
Најбогатији човек света и раније је често изјављивао да је заговорник слободе говора, јер је она, како је навео, „од суштинске важности за функционисање демократије“.
Међутим, када се појавила могућност да Маск преузме Твитер, група утицајних невладиних организација позвала је оглашиваче на тој друштвеној мрежи да се повуку ако најбогатији човек постане власник.
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
СВЕТ
Илон Маск званично постао власник Твитера и повукао прве потезе
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
РУСИЈА
"Како је у Бахмуту": Маск и Медведев разменили серију порука на Твитеру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала