- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Амерички економиста: Трећи светски рат је почео

© Sputnik / Оксана Джадан / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе НАТО-а у Летонији
Војне вежбе НАТО-а у Летонији - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
Пратите нас
Трећи светски рат је заправо већ почео, изјавио је амерички економиста Нуриел Рубини у интервјуу немачком издању Der Spiegel.

„Био сам у Вашингтону на састанку Међународног монетарног фонда (ММФ). Економски историчар Најл Фергусон рекао је у свом говору да ћемо бити срећни ако добијемо економску кризу као из 1970-их, а не рат као из 1940-их“, истакао је Рубини.

Према његовим речима, саветници за националну безбедност су забринути мешањем НАТО-а у ситуацију у Украјини, као и због могућег сукоба Ирана и Израела. Поменуо је и вест да администрација америчког председника Џозефа Бајдена очекује да ће Кина пре или касније „напасти” Тајван.
„Искрено, трећи светски рат је заправо почео, посебно у Украјини и у сајбер простору“, објаснио је економиста.
Он је подсетио да, када је одрастао у Италији 1960-их и 1970-их година, није бринуо о „рату између великих сила или нуклеарној зими” и да није слушао о „климатским променама” или „глобалној пандемији”.
„Нико није био забринут да ће роботи преузети већину послова. Имали смо слободнију трговину и глобализацију, живели смо у стабилним демократијама, чак и ако нису савршене“, закључио је Рубини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала