- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аларм у Србији због вести с Апенина – Душан мора на „принудни одмор“

© AP Photo / Armando FrancaДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
Пратите нас
Нападач Јувентуса Душан Влаховић који се повредио у поразу од Бенфике (4:3), уједно и опроштајном мечу торинског клуба из Лиге шампиона, мораће на мало дужу паузу него што се првобитно прогнозирало. Ту вест лансирао је угледни „Тутоспорт“, који пише да повреда мишића захтева мировање због чега ће репрезентативац Србије пропустити неколико мечева.
Аларм за Србију јер је до Мундијала у Катару остало мање од месец дана, а вести које су стигле са Апенина нису добре. Тутоспорт је објавио да ће Душан Влаховић готово сигурно пропустити утакмицу са Лећеом у Серији А овог викенда, као и да неће конкурисати за место у тиму за меч последњег кола Лиге шампиона са Пари Сен Жерменом и дерби са Интером који је на програму наредне седмице.
Разлог за то проблем који прави адуктор мишића ноге. Бол који осећа нападач Јувентуса захтева мировање. Према наводима италијанских медија бол због незгодне повреде се јавља и у доњем делу стомака, па је бивши нападач Партизана и Фиорентине принуђен да одмора.
Јувентус игра кошмарну сезону, елиминисан је из Лиге шампиона, примио је за полувреме од Бенфике чак три гола што се клубу такве репутације никада у историји није догодило. Наводно Јувентус може да чека и јануар да се Влаховић у потпуности опорави, али је Србији преко потребан за Мундијал у Катару који ће стартовати 20. новембра.
Миравање и само мировање су нада да би Влаховић могао да се стави на располагање Србији и Пиксију и да буде у авиону који ће кренути пут Катара наредног месеца.
Влаховић је ове сезоне у Серији на 10 утакмица постигао шест голова уз једну асистенцију. Када је учинак у репрезентативном дресу у питању постигао је осам погодака на 16 мечева и у последње време чини ударни нападачки тандем са рекордером по броју голова за Србију - Александром Митровићем.
Репрезентативац Србије Сергеј Милинковић-Савић  - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
СПОРТ
„Тобџије“ су одредиле мету – милиони су спремни за „српског наредника“
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
СПОРТ
„Марко се заљубио у Русију“ – најављен повратак српског тренера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала