- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Нису ово деведесете: План Запада да због Русије милионима плати удар на Орбана – неће проћи

© SputnikВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
Пратите нас
Новац са Запада на рачунима мађарске опозиције намењен је антидржавној политичкој субверзији коју спроводе инострани центри моћи. Као казну за недовољну кооперативност у антируској хистерији, Запад је Орбану спремио мрежу клеветника и тужилаца спремних да за страни новац руше сопствену државу. Овај покушај је осуђен на пропаст.
Овако правник Зоран Чворовић коментарише најновији покушај глобалистичких снага политичког Запада да у борби против једне суверене државе као што је Мађарска и суверенистичке политике коју води Виктор Орбан „употреби“ опозицију.
Да је реч о финансирању које се, речима Захарове, приближава милионима долара, обелоданио је мађарски лист „Мађарска нација“ наводећи да је у току истрага о финансирању либерално-леве коалиције противника Виктора Орбана од стране америчке невладине организације Акција за демократију. Извештаји поменуте фондације откривају не само умешаност Европског савета за спољне односе већ и Џорџа Сороша чија организација је забрањена у Мађарској.

Недовољно кооперативан

Оцена о наводном недемократском карактеру политичког система у Мађарској коју су дале поједине НВО са политичког Запада, као и финансирање опозиције, по мишљењу Чворовића, припада инструменту казнених мера које је глобалистички Запад употребљавао 90-тих година прошлог века.
© AP Photo / Petr David JosekБалкански и лидери чланица ЕУ на самиту у Брду код Крања
Балкански и лидери чланица ЕУ на самиту у Брду код Крања - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Балкански и лидери чланица ЕУ на самиту у Брду код Крања

„Kривично je кажњивo и морално неприхватљивo да политичари у једној земљи примају новац од других држава, страних фондација и "НВО". То је постало "нормално" тек деведесетих прошлог века, када је на врхунцу моћи глобалистичког идеала "једне светске владе" суверена држава била оклеветана и оптужена за сва непочинства у историји".

Тада је, напомиње, уместо лојалности својој држави промовисан принцип лојалности неолибералној идеологији, а посредством ње глобалостичким центрима.

Инструментариј за кажњавање

Могло би се, напомиње наш саговорник, говорити, не о томе да ли Орбан не испуњава демократске западне стандарде већ да ли не испуњава антируске стандарде политичког Запада.

„Не можемо рећи да он води политику у интересу Москве већ у интересу мађарског народа, али је та политика, према антируским стандардима које је поставио политички Запад, недовољно агресивна. Отуда је овај инстументариј мера за оцењивања политичког система заправо систем кажњавања“.

Обрнуто и наопако

Полазећи од глобалистичког тумачења демократије, које је било обрнуто и наопако, деведесетих, подсећа Чворовић, постављени су некакви међународни стандарди и некаква мрежа међународних фондација и организација које су процењивале да ли је један политички систем демократски или не.
© Tanjug / DIMITRIJE GOLLМеморијални дефиле централним београдским улицама
Меморијални дефиле централним београдским улицама - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Меморијални дефиле централним београдским улицама

„Тада је формиран читав систем за међународно остраковање националних држава, међу њима и СРЈ. Данас је број држава виђен за кажњавање због наводно недемократског карактера политичких система неупоредиво већи него број држава које чине коалицију политичког Запада“.

Оцењивачи демократије

Док се Сорошеве фондације и НВО за "оцену демократије" слажу са бирократама из Брисела да је мађарски политички систем под Орбаном недемократски, Чворовић указује да се у демократији легитимитет (ауторитет) може једино добити, како је говорио Слободан Јовановић, од народа. Оцењиван из тог угла Орбанов режим је, сматра Чворовић, демократски, пошто редовно на изборима добија огромну и несумњиву подршку мађарских грађана за политику коју води.
© AP PhotoЏорџ Сорош
Џорџ Сорош - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Џорџ Сорош

„Међутим, Сорошеви "оцењивачи демократије" ништа не кажу о недемократском карактеру Обранових критичара из Брисела. Чланови Европске комисије, као највишег органа ЕУ, немају ама баш никакав демократски легитимитет, јер грађани чланица ЕУ немају ама баш никакву могућност да оцене њихову политику, да јој непосредно или посредно дају или ускрате подршку. Стога ми знамо да Орбанова политика према Русија ужива подршку мађарских грађана, али не знамо да ли антируска политика Европске комисије ужива подршку грађана ЕУ“.

Ресуверенизација у ЕУ

То што је мађарска држава покренула истрагу против активности иностраних центара моћи најјаснији је, сматра Чворовић, доказ да више не живимо у 90-им када је глобалистички пројекат био на врхунцу моћои.

„. Одговор мађарске државе најбољи је доказ да је процес ресуверенизације захватио чак и поједине државе чланице ЕУ и да мере остраковања неподобних политичких режима неће проћи“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала