- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ник није једини – и Американац је дигао руку за Новака у Мелбурну

© AP Photo / Ariel SchalitНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
Пратите нас
Само дан након што је Ник Кирјос поручио да жели да види Новака Ђоковића на Аустралијан опену 2023. године, огласио се и амерички новинар Џон Вертхајм који не жели да се поново циркус од прошле године и навија да Србин заузме своје место на првом Гренд слему у години који је освајао рекордних девет пута.
Сви знају да су Новак Ђоковић и Аустралијан опен добитна комбинација. Србин је практично симбол на теренима у Мелбурну, где је девет пута високо подизао пехар намењен најбољем.
Ипак, то му је било ускраћено у јануару ове године због неких ствари које апсолутно немају везе са спортом. Како је Ђоковић после 11 дана агоније депортован из Мелбурна, тако је аутоматски добио и трогодишњу забрану уласка у земљу.
То би могло да буде промењено, односно забрана би могла да буде укинута пошто је Ђоковић спортиста и особа од важности, па правни систем поменуте земље може да поништи раније изречену пресуду и у том случају би седми тенисер света могао да се нађе на Аустралијан опену у јануару наредне године.
Иако до тада има још око два и по месеца у претходна неретко се огласи неко из света белог спорта и пружи подршку Новаку Ђоковићу.
Прво Ник Кирјос који је „гурнуо прст у око“ својим Аустралијанацима, а онда и уредник Спортс илустрејтеда који у Србинову корист апострофира далеко бољу здравствену ситуацију у Аустралији у односу на почетак године.
„Препоручиво је учинити све како се не би поновила читава оно збрка која никоме није користила. Надам се да ће Новак добити одговор у наредним недељама и да ће се стати на крај тој причи. Мој инстикт ми каже да ће његова трогодишња забрана бити укинута и да ће моћи да игра на Аустралијан опену 2023. године. Здравствена ситуација у Аустралији се драстично разликује од оне почетком године“, истакао је Вертхајм и за крај додао:
„Надам се да ће Новак добити одговор раније како бисмо избегли поново онај циркус који смо видели у јануару“.
Новак Ђоковић током Мастерса у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
СПОРТ
Новак сазнао пут до рекордног трофеја у Паризу – паклен жреб од старта!
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
СПОРТ
Бугарски Федерер чека Медведева!
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
СПОРТ
Руски зид! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала