- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија: Кијев жели да помоћу „прљаве бомбе“ увуче САД и НАТО у сукоб са Русијом

© Flickr / MarijananaРусија НАТО илустрација
Русија НАТО илустрација - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
Пратите нас
Кијеву је потребна провокација како би САД и НАТО увукао у сукоб и, између осталог, остао на власти, рекао је први заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

"Кијев нема других начина да омете реализацију циљева специјалне војне операције. Само захваљујући "договореном рату" Кијев сада може да контролише ситуацију и они схватају да је најбољи излаз за њих директна умешаност НАТО-а и Сједињених Држава у сукоб. За сада се само испоручује оружје, снабдевају их обавештајним подацима, осталом помоћи, инструкторима, што је, наравно, доста. Међутим, кијевском режиму то, очигледно, није довољно, потребна им је или нека велика провокација, или „прљава бомба“, која је такође веома велика провокација, ако буде изведена“, рекао је Пољански руској телевизији РЕН ТВ.

С тим у вези, приметио је дипломата, Москва покушава да скрене пажњу јавности на ову „апсолутно очигледну тактику, која има веома погубне последице по цео свет“.
Према његовим речима, Кијев има све разлоге да организује неку врсту провокације, а „прљава бомба“ је овде веома прикладна.
„Наши западни бивши партнери су у више наврата говорили да је употреба нуклеарног оружја у Украјини та „црвена линија“ која ће покренути неке одлучније акције са њихове стране и наговестили директну умешаност земаља НАТО-а. Управо то је потребно украјинском режиму да остане на власти?", закључио је Пољански.
Украјински војници складиште бојеву главу у контејнер. 1992. - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
РУСИЈА
Оружје терориста: Шта је „прљава бомба“ и хоће ли се Кијев усудити да је употреби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала