- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда лако преко Колубаре – погодио и летњи „капиталац“ /видео/

© Фото: ФК Црвена звездаКолубара - Црвена звезда
Колубара - Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2022
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде уписали су нову победу у домаћем шампионату. Лидери Суперлиге савладали су као гости Колубару у Лазаревцу са 2:0 головима Александра Пешића у 45. и Калидуа Кулибалија у 49. минуту.
Транспарент навијача Црвене звезде с почетка утакмице „Звезда овде не гостује - домаћин је“, најбоље говори о стању снага на терену. Прошле сезоне црвено-бели су бројали у Лазаревцу до седам, било је 1:7, а ове су се задовољили „јачим тренингом“.
Колубара није ни покушала да запрети, па су се током 90 минута играле „викторије“ пред голом чувара мреже домаћих Дејана Станивуковића.
Домаћин је дуго одолевао, све до надокнаде првог дела када је дебитант Јован мијатовић проиграо Александра Пешића, а центарфор Звезде погодио на четвртом узастопном мечу за вођство гостију - 0:1.
Само што је кренуло друго полувреме Звезда је дала и други гол, стрелац је био Калиду Кулибали, летњи „капиталац“ који је стигао из Нанта као велико појачање, и то му је првенац у дресу српског шампиона на четвртом наступу - 0:2.
И то је, отприлике, све што треба да знате о овом мечу.
Тренер Милојевић искористио је овај дуел да одмори неколицину важних фудбалера за четвртак и гостовање у Монаку, али је примарни циљ (три бода) остварен.
После нове победе Звезда је побегла на десет бодова разлике вечитом ривалу Партизану.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала