- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Нови украјински амбасадор у Берлину Немцима: Спори сте, помажете само кад је касно

© AP Photo / Diether EndlicherНемачки војници поред тенкова "Буфало" и "Леопард"
Немачки војници поред тенкова Буфало и Леопард  - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2022
Пратите нас
Нови украјински амбасадор у Немачкој Алексеј Макејев наставио је традицију свог претходника и критиковао Берлин што споро испоручује оружје.

„Будите бржи. Када погледам на кораке Немачке у овом рату, понекад помислим: немачки спортски аутомобил се креће ауто-путем брзином од 30 км/час. Уместо да брзо испоруче нешто што би нам заиста помогло у борби против Руса, недељама објашњавамо зашто се наши захтеви не могу испунити ни под којим околностима... На крају, Немачка помаже, али само када је касно. Тако је било и са оклопним возилима, са артиљеријом, са ракетним бацачима. Могли бисте много више и много брже“, рекао је Алексеј Макејев у интервјуу за „Билд“.

Истовремено је изјавио да воли „немачки животињски свет, посебно леопарде и куне“ (алудирајући на тенкове Леопард и борбена возила пешадије Мардер, које Немачка одбија да испоручи Украјини).
Раније је украјински председник Владимир Зеленски сменио амбасадора те земље у Берлину Андреја Мељника који је био познат по, у најмању руку, недипломатским изјавама на рачун немачких власти. Тако је он једном приликом, назвао немачког канцелара Олафа Шолца „увређеном младом“ због одбијања да посети Кијев.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала