- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Новинарку прегазило возило бившег премијера

© AP PhotoБивши пакистански премијер Имран Кан (други слева) на партијском скупу током ког је погинула новинарка
Бивши пакистански премијер Имран Кан (други слева) на партијском скупу током ког је погинула новинарка - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2022
Пратите нас
Новинарка Канала 5 Садаф Наем прегажена је данас возилом у којем је се налазио бивши пакистански премијер Имран Кан, рекли су званичници његове партије Покрет за правду (ПТИ) и новинари.
Несрећа се догодила у источном делу Пакистана док је Кан предводио конвој заједно са својим присталицама према престоници Исламабаду, пренео је Ројтерс.
Због несреће Кан је зауставио „дуги марш“ који је водио ка Исламабаду како би извршио притисак на савезну владу да распише ванредне изборе.
Његов конвој је кренуо из источног града Лахореа, а очекује се да ће стићи у Исламабад у петак.
„Шокиран сам и дубоко ожалошћен ужасном несрећом која је довела до смрти репортерке Канала 5 Садафе Наеме током нашег данашњег марша“, написао је Кан на Твитеру.
Новинар Казафи Бут, који је био сведок несреће, рекао је за Ројтерс да је Наем (40) изгубила равнотежу јер је покушала да се попне на Канов камион да би добила изјаву од бившег премијера.
Точак камиона јој је прешао преко главе јер је пала на пут, рекао је он. Лидер ПТИ Мусарат Џамшед Чема потврдио је да је Наему прегазило Каново возило.
Несрећа се догодила док је Канов конвој био у близини града Гуџранвале, 220 километара од Исламабада.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала