- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Опозиција у Шавнику има 126 гласова више од коалиције коју предводи ДПС

© Sputnik / Бобан НововићГласање у Подгорици
Гласање у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2022
Пратите нас
Према прелиминарним резултатима поновљеног гласања на два бирачка места у Шавнику савез „Права ствар“ (ДПС,СД) освојио је 61 глас, коалиција „За будућност Шавника“ освојила је 56 гласова, а савез „Идемо људи“ освојио је шест гласова.
По подацима коалиције „За будућност Шавника“, достављеним Порталу РТЦГ у месту Мокро, коалиција „За будућност Шавника“ добила је 27 гласова, савез „Права ствар“ 20 и коалиција „Идемо људи“ један глас. У Комарници коалиција „За будућност Шавника“ освојила је 29 гласова, коалиција „Права ствар“ 41, а „Идемо људи“ пет гласова. Право гласа на ова два бирачка места имало је 142 бирача. Ово значи да поновљено гласање није битније утицало на коначан исход, јер према подацима коалиције „За будућност Шавника“, они са савезом „Идемо људи“ имају више гласова од коалиције коју предводи ДПС.
Прошле седмице гласало је 60,35 одсто грађана, на 20 од укупно 25 бирачких места у овој општини.
Савез „За будућност Шавника“ освојио је тада 474 гласа, савез „Права ствар“ 429 и савез „Идемо људи“ 80 гласова.
Укупно након гласања вечерас, савез „Права ствар“ има 490 гласова, коалиција „За будућност Шавника“ 530, а савез „Идемо људи“ 86 гласова.
То значи да опозиционе коалиције, „За будућност Шавника“ и „Идемо људи“ имају 126 гласова више од коалиције предвођене ДПС-ом, после гласања на 22 биралишта.
Но, остала су још три бирачка места у недељу. У питању су Шавник, где укупно има 483 бирача, те Бијела са 138 гласача и и Крушевице где право гласа има 58 гласача, а то је укупно 679 грађана.
Вечерас у 20 часова затворена су два бирачка места на којима се поново гласало у Шавнику.
На бирачком месту Комарница у Општини Шавник до 19 сати гласало је 91 одсто бирача. На бирачком месту Мокро до 19 сати гласало је 81,67 одсто бирача. На та два бирачка мјеста право гласа има 142 бирача. То су два преостала места у Шавнику на која се гласа, пошто је на три места изборни процес обустављен.
Општинска изборна комисија је данас саопштила да ће бити поновљено гласање на пет бирачких места, али је у међувремену гласање обустављено на три бирачка места, јер дијелу грађана није омогућено да гласају.
Председник Општинске изборне комисије Шавник Душан Радановић потврдио је за ТВЦГ да је прекинуто гласање на три места у Шавнику, појашњавајући да ће највјероватније гласање на тим бирачким местима бити поновљено идућег викенда.
Радановић је данас саопштио да је до 15 сати излазност на бирачко мјесто Комарница 78 % уписаних бирача, док у мјесту Мокро излазност 63,3 одсто.
Претходно је саопштио да је излазност до 13 сати на бирачком месту Мокро 56,67 %, а на бирачком месту Комарница 51 %.
Раније данас је саопштено да је до десет часова гласало 19,5 одсто грађана.
У Шавнику је било приметно повећано присуство полиције, а угоститељски објекти су били затворени.
Душан Радановић раније је казао да су сва бирачка места отворена на време.
Гласање у Шавнику - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2022
РЕГИОН
Поново прекинуто гласање на три од пет бирачких места у Шавнику
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала