- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан преслишао Мегу за 5/5

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПартизан - Мега, кошарка, АБА лига
Партизан - Мега, кошарка, АБА лига - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2022
Пратите нас
Кошаркаши Партизана одржали су стопроцентан учинак у АБА лиги. Црно-бели су Арени савладали екипу Меге са 86:76 (25:26, 25:13, 22:19, 14:18) и стигли до четврте везане победе у свим такмичењима, а пете у регионалном.
Поново су на моменте црно-бели знали да изнервирају тренера Жељка Обрадовића опуштеним приступом који је Мега умела да казни и одржава егал утакмицу. Уосталом, гости су водили скоро целу прву четвртину коју су решили у своју корист са 26:25.
Међутим, критике Обрадовића уродиле су плодом у другој деоници када су се црно-бели пробудили. Нанели је почео да игра како се очекује, Мадар испратио његов ритам, па су домаћини на полувремену стигли и до највећих 11 поена разлике разлике - 50:39.
Борбена и полетна екипа Меге успела је на почетку треће четвртине да се врати у меч и серијом од 10:14 стигне на пет поена разлике (54:49). Међутим, онда црно-бели додају гас и праве још већу предност на крају треће деонице - 72:58.
Међутим, ни ту црно-бели нису могли да „убију“ утакмицу. Средином четврте четвртине Мега је направила серију од 10:2 и пришла на 74:68, али је потом ипак до изражаја дошло искуство Партизанове "легије странаца".
Најефикаснији у редовима црно-белих био је Џејсон Нанели са 14 поена, Екзум, Копривица и Папапетру су убацили по десет кошева, док је Мадар остао на осам.
На другој страни, у редовима Меге, Рудан је убацио 26 поена и имао девет скокова, док је други Хрват Бранковић убацио 17 кошева уз седам ухваћених лопти.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала