- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска војска открила детаље напада украјинских дронова на Севастопољ

© Sputnik / Андрей Станавов / Уђи у базу фотографијаМали ракетни чамац "Вишњи Волочок" на војним вежбама Црноморске флоте.
Мали ракетни чамац Вишњи Волочок на војним вежбама Црноморске флоте. - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2022
Пратите нас
Фрагменти поморских беспилотних апарата које је кијевски режим користио за терористички напад на Севастопољ, под руководством представника Велике Британије, откривени су и подигнути на површину, саопштило је руско Министарство одбране.
„Након што је одбијен терористички напад 29. октобра ове године на бродове Црноморске флоте и цивилне бродове који су учествовали у обезбеђивању „житног коридора“, олупине морских беспилотних апарата које је користио кијевски режим под управом представника Велике Британије су откривени и подигнути на површину“, наводи се у војном ресору.
Како се наводи, беспилотни уређаји су били опремљени навигационим модулима канадске производње. Испитивања су обавили специјалисти Министарства одбране РФ и представници других државних ресора.
„На основу резултата анализе информација прочитаних из меморије навигационог пријемника, утврђено је да је лансирање беспилотних апарата извршено са обале у близини града Одесе“, истакли су у Министарству одбране РФ.
Беспилотне летелице кретале су се дуж безбедносне зоне „житног коридора“, након чега су промениле руту у правцу руске бродске базе у Севастопољу. Координате кретања једног од уређаја указују на полазну тачку у морском подручју безбедносне зоне „житног коридора“ у Црном мору. Један од дронова који су напали Севастопољ могао је да буде лансиран са цивилног брода који је превозио пољопривредне производе из лука Украјине, закључили су у Министарству одбране.
Министарство одбране Русије саопштило је јуче да су представници Ратне морнарице Велике Британије, који се налазе у граду Очакову у Николајевској области Украјине, учествовали у планирању, осигуравању и реализацији терористичког напада у Балтичком мору 26. септембра када су оштећени гасоводи „Северни ток 1“ и „Северни ток 2“. Исти британски стручњаци су руководили припремом напада на Севастопољ и обучавали су војнике украјинског 73. специјалног центра за поморске операције.
Лука у Севастопољу - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2022
Специјална операција у Украјини
Русија: Кијев под заштитом коридора за извоз жита извео напад на Севастопољ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала