- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Затворен београдски Сајам књига

© Sputnik / Лола Ђорђевић65. Београдски сајам књига
65. Београдски сајам књига  - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2022
Пратите нас
Традиционалном примопредајом „Отворене књиге“ амбасадора Румуније и Француске, овогодишњег и следећег почасног госта – свечано је затворен 65. Међународни сајам књига у Београду.
Амбасадорка Румуније у Србији Силвија Давидоју уручила је „Отворену књигу“ амбасадору Француске у Србији Пјеру Кошару, чиме је званично окончана овогодишња књижевна манифестација.
Румунија је, са својом књижевношћу и културом, била домаћин овогодишњег, а Француска ће бити домаћин следећег, 66. Сајма књига 2023. године.
На овогодишњем Сајму наступило је 416 директних излагача, од чега 325 домаћих директних излагача и 91 инострани директни излагач. Укупан број учесника, који осим директних и индиректних излагача обухвата и заступљене фирме, јесте 854, саопштено је из Сајма.
Сајам је одржан на више од 30.000 квадратних метара бруто изложбеног простора. Одржано је 525 програма у организацији Београдског сајма књига и издавача. Представљене су четири изложбе.
Осим издавача из Србије, учествовали су и они из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Русије, Хрватске, Црне Горе, Италије, Кине, Ирана Белорусије, Швајцарске, Марока, Индије , Немачке, Пољске, Египта и Мађарске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала