- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Рекордни показатељи трговине са Кином

© Flickr / Mark TurnerЗаставе Русије и Кине
Заставе Русије и Кине - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2022
Пратите нас
Сарадња Русије и Кине постигла је невероватне резултате и на крају године се очекују рекордни показатељи у трговинској сарадњи, изјавио је министар иностраних послоева Русије Сергеј Лавров.
„Данас је сарадња Русије и Кине постигла невероватне резултате и процес њеног проширења у потпуности одговара интересима наших грађана“, рекао је министар у обраћању учесницима конференције Друштво руско-кинеског пријатељства, које је обележило 65 година рада.
Према његовим речима, руско-кинеска сарадња почива на принципима једнакости, међусобног поверења и поштовања, као и на сличним приступима проблемима савременог доба.
„Прошле године је билатерална трговина достигла историјске показатеље, јер је премашила 140 милијарди долара. На крају године очекујемо нове рекордне показатеље“, додао је Лавров.
Руски министар иностраних послова Русије је подвукао да се трговинско-економска сарадња Русије и Кине развија, без обзира на нестабилну ситуацију у свету. Осим тога, плански се реализују постигнути споразуми у сфери инвестиција, индустрије и транспорта и јача се стратешко партнерство у енергетици.
Лавров је навео и да колективни Запад покушава да сачува своју хегемонију користећи бескрупулозне методе против Русије и Кине, које је прогласио својим главним противницима.

„Русија и Кина остварују јаку координацију у спољној политици“, закључио је он и подвукао да је сарадња Москве и Пекинга један од кључних фактора у формирању још праведнијег мултиполарног светског поретка.

Сергеј Лавров и Ван Ји у Бразилу на самиту БРИКС-а - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
Специјална операција у Украјини
Лавров кинеском колеги: Захвални смо за подршку руским ставовима о Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала