- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Трилатерални састанак о судбини Карабаха: Пашињан стигао у Сочи на преговоре са Путином и Алијевом

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПреговори у Сочију, председник Азербејџана Илхам Алијев, председник Русије Владимир Путин и премијер Јерменије Никол Пашињан
Преговори у Сочију, председник Азербејџана Илхам Алијев, председник Русије Владимир Путин и премијер Јерменије Никол Пашињан - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2022
Пратите нас
Премијер Јерменије Никол Пашињан стигао је у Сочи где ће разговарати са председником Русије Владимиром Путином и лидером Азербејџана Илхалмом Алијевом, саопштила је прес служба јерменске Владе.
Са Пашињаном је у Сочи дошао и вице-премијер Мгер Григорјан, министар иностраних послова Арарат Мирзојан и секретар Савета безбедности Армен Григорјан.
Како је раније саопштила прес служба Кремља, Пашињан и Алијев планирају да размотре ток реализације трилатералних споразума лидера Русије, Азербејџана и Јерменије од 9. новембра 2020. године, 11. јануара и 26. новембра 2021. године, и даље кораке за јачање стабилности и безбедности у Закавказју.
На иницијативу руске стране у Сочију ће данас бити одржани трилатерални разговори председника Русије Владимира Путина, председника Азербејџана Илхама Алијева и јерменског премијера Николе Пашињана, саопштила је прес-служба Кремља.
Претходни састанак у сличном формату одржан је у новембру 2021. године.
Руски миротворци у Карабаху - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
РУСИЈА
Пашињан: Азербејџан се жали Западу на руску војску у Јерменији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала