- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Тужилаштво БиХ обавештено о снимку „Фејс“ ТВ и претњама Додику, огласила се и Регулаторна агенција

© AP Photo / Amel EmricЗастава БиХ
Застава БиХ - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2022
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавестило је дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ о спорном снимку „Фејс“ телевизије у којем водитељ те емисије Сенад Хаџифејзовић позива на убиство српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, саопштено је из МУП-а РС.
„Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ је затражио да полицијски службеници МУП-а Републике Српске све информације којима располаже доставе Сипи, те да се Тужилаштву БиХ достави извештај о предузетим мерама и радњама, што је и учињено“, наводи се у саопштењу, пренео је портал РТРС.
Подсетимо, спорно је да ли је власник и директор сарајевске „Фејс“ телевизије Сенад Хаџифејзовић, постављајући питање госту у емисији шта да се ради са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком, изговорио реч „убије“.

Регулаторна агенција за комуникације покренула поступак

Регулаторна агенција за комуникације БиХ покренула је по службеној дужности прелиминарни поступак против „Фејс“ телевизије.
Агенција ће, како је саопштено, у оквиру законских надлежности као што поступа у сваком другом случају према било којем носиоцу дозволе, спровести поступак провере поштовања примењивих правила и прописа у складу са одредбама Правилника о поступку решавања повреда услова дозволе и прописа Агенције.
„Подстакнута реакцијама једног дела јавности у БиХ након емитовања Централног дневника са Сенадом Хаџифејзовићем од 29. октобра 2022. на Фејс ТВ, Регулаторна агенција за комуникације је по службеној дужности покренула прелиминарни поступак против наведеног носиоца дозволе“, каже се у саопштењу.
Наводи се и да је разлог за хитну реакцију Агенције чињеница да је један део јавности у БиХ био узнемирен могућим коришћењем речи која је, како се истиче, недопустива у јавном медијском простору („убити“) у наведеном програмском садржају, а која би могла да буде протумачена као подстицање на извршење кривичних дела, те посматрана у контексту одредби Кодекса о аудиовизуелним медијским услугама и медијским услугама радија.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2022
РЕГИОН
Оштре реакције у Српској на претње смрћу Додику
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала