- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: Осетио сам велики притисак

© AP Photo / Ariel SchalitНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, имао је речи хвале за америчког тенисера Максима Кресија, али је истакао да је на старту турнира у Паризу морао да буде потпуно фокусиран и увек спреман за реакцију.
Ђоковић је савладао Американца у два сета, али је имао веома тежак посао јер је Креси форсирао сервис-волеј игру.
Новак Ђоковић  - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
СПОРТ
Ђоковић нашао решење за агресивног Американца!
„Веома сам срећан због свог издања, било је веома интензивно, много притиска има када играте против некога ко тако добро сервира и први и други сервис. Ту немате много простора да се опустите и можда да одиграте мекано неколико гемова, увек се мора бити на прстима. Њему честитке за сервисе у битним моментима, ја сам имао шансе за брејк у првом сету, а брејк у другом је стигао у перфектном моменту. Задовољан сам и што њему нисам пружио ниједну брејк шансу“, рекао је Ђоковић.
Како је истакао, услови у Паризу су другачији него раније, а осврнуо се и на стил игре Американца.
„Његов стил мења много, не можете само да вратите лоптицу после сервиса, морате да му је пошаљете под ноге, а то је веома тешко урадити. Лепо је видети да постоји неко ко игра сервис-волеј и после првог и после другог сервиса, то даје другачију перспективу навијачима, то ценим и поштујем, треба имати храбрости за такав стил у модерном тенису“.
Новак је додао и да је морао да буде фокусиран све време.
„Нисам смео да му дајем поклоне и поене, радио сам оно што најбоље радим, био добар са основне линије и чекао прилике. Оне су се десиле у тај-брејку првог сета и у деветом гему другог сета, а свеукупно задовољан сам како сам се осећао на терену“, закључио је Ђоковић.
► Недавно је најбољи српски тенисер причао о томе колико му значи време које проводи у Србији, а за Спутњик је открио шта воли да чита у слободно време.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала