- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мишустин: Русија се адаптирала на санкције

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Уђи у базу фотографијаПремијер Русије Михаил Мишустин
Премијер Русије Михаил Мишустин - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
Пратите нас
Незаконите санкције против Русије погађају њихове ауторе, док се руска економија на њих адаптира, изјавио је премијер Русије Михаил Мишустин у видео обраћању учесницима конференције „Економска сарадња: сународници и региони Русије. Одговарајући на изазове времена“.

„Невиђене санкције су пут који су изабрале непријатељске земље. Међутим, и у тренутним околностима руска економија показује способност адаптације. Једностране и нелигитимне санкције у погледу међународног права наносе озбиљну штету онима који их уводе“, рекао је он.

Мишустин је обратио пажњу на то да Запад покушава да на Москву пребаци одговорност за све што се дешава, а посебно за светску кризу.
„Иако се већа инфлација на тржиштима роба, сировина и хране појавила много пре тих догађаја“, појаснио је премијер Русије.
Према његовим речима, тренутна ситуација је пре свега резултат системских грешака и погрешних прорачуна у макроекономској, енергетској и производној политици највећих западних економија.
Мишустин је закључио да је руским властима, због озбиљних притисака Запада и покушаја да се укине руска култура, веома важно да подрже сународнике, који воле своју земљу, чувају традицију руске културе иако живе у другим земљама.
Путници са опремом за камповање укрцавају се у воз на железничкој станици Падингтон, у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2022
СРБИЈА
Европљани као птице селице: Селе се на југ током зиме - тако „уживају“ у санкцијама Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала