Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић са Чен Бо: Захвалност Кини на подршци у вези са Косовом

© Tanjug / RADE PRELICАмбасадорка Кине Чен Бо и Ивица Дачић
Амбасадорка Кине Чен Бо и Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо о унапређењу билатералних односа и актуелним геополитичким питањима.
Дачић је поновио захвалност на подршци Кине у решавању питања Косова и Метохије, посебно унутар Уједињених нација и других међународних организација, као и очекивање да ће та подршка од виталног значаја за Србију бити настављена у истом духу.
Саговорници су се сложили да је један од главних приоритета свестрани развој економске сарадње две земље, кроз унапређење трговинске размене, прилив нових кинеских инвестиција и раст нашег извоза у НР Кину.
Амбасадорка Кине Чен Бо уручила је честитку министра спољних послова Народне Републике Кине Ванг Јиа Дачићу поводом недавног ступања на нову дужност и изразила наду да ће се досадашња успешна сарадња наставити на свим нивоима.
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић истакао је континуирано јачање пријатељских односа две земље, као и да се нада наставку политичког дијалога на високом и највишем нивоу и стратешког партнерства између Србије и Кине.
Шеф српске дипломатије искористио је прилику да изрази честитке поводом недавно успешно одржаног 20. Конгреса КПК и реизбора председника Си Ђинпинга на функцију секретара партије, те да се нада скорој реализацији посете председника Си Ђинпинга Србији, саопштило је Министарство спољних послова Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала