Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Министар Вучевић: Дрон се кретао из правца Јариња. Не изазивајте Србију, не шалимо се!

© Фото : Спутњику уступило Министарство одбране Републике СрбијеМинистар одбране Србије Милош Вучевић
Министар одбране Србије Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
Министар одбране Србије Милош Вучевић обратио се након што је Војска Србије оборила комерцијални дрон изнад војних објеката гарнизона Рашка и саопштио да се беспилотна летелица кретала из правца Јариња ка Рашки. Он је поручио: Не изазивајте Србију, не шалимо се!
"Војска Србије је поступајући по наредби Врховног команданта оборила дрон. Летелица се кретала из правца Јариње-Рудница изнад војних објеката гарнизона Рашка", рекао је Вучевић.
Он је честитао Војци Србије на одлучности да штите небо и грађани Србије поручио да је небо изнад Србије безбедно.
Додао је да ће се више детаља о обореном дрону знати после истраге.
"Мислим да правац кретања јасно говори одакле је дрон. . Истрага ће утврдити тачну врсту дрона и видећемо и ко је произвођач и коме припада летелица, о томе ћемо имати јасну слику у наредним данима, можда и наредним сатима", казао је министар за Пинк телевизију.
Он је објаснио да је Војска Србије дрон оборила коришћењем електронских уређаја.
"То је на понос наше армије. Нису коришћени топови, већ најсавременији уређаји. То показује да се не шалимо, да ником не претимо, не звецкамо оружјем, али смо врло одлучни да штитимо Србију и њену независност и слободу. Србија је увек за дијалог и компромисе, али Србија више није џак за ударање, и Војска Србије је способна да изврши сваку наредбу председника Републике и Владе".
Вучевић је додао да је јучерашње стављање у приправност Војске Србије изазвала узнемирење и љутњи код оних који су се осетили прозваним.
"Ми нисмо слали нашу војску нигде, нити смо узнемиравали било кога. Обученост војске и спремност да дејствује показују све. Немојте нас потцењивати, будите партнери са Србијом, послуштајте оно што председник јасно и гласно каже - вратимо се за преговарачи сто. Пустите те активности које су узнемиравајућег карактера", казао је министар.
Вучевић је истакао да дронови свакако нису ишли у снимање и извиђање лепих крајолика Рашког округа, већ се врзмају и крећу изнад војних објеката и покушавају да лоцирају наше јединице.
Војска Србије - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
СРБИЈА
Војска Србије оборила дрон у близини војних објеката у Рашкој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала