- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Реал „петардом“ оверио прво место испред Немаца

© AP Photo / Manu FernandezРеал Мадрид - Селтик, Феде Валверде
Реал Мадрид - Селтик, Феде Валверде - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
Реал Мадрид и Лајпциг потврдили су пласман у нокаут фазу Лиге шампиона убедљивим победама у последњем колу. Краљевски клуб демолирао је у Мадриду Селтик са 5:1, док је бундеслигаш у Варшави славио са 4:0.
Дакле, из групе Ф у понедељак на жребу Реал ће као првопласирани међу повлашћене у први шешир, док ће Лајпциг у други шешир. У Лигу Европе сели се трећепласирани Шахтјор, док очајни Селтик завршава европску турнеју.
Реал није имао милости према Шкотима, уосталом улог је било прво место у групи и позиција повлашћеног на жребу у понедељак па је Анћелотијев тим у влеиком стилу демолирао Селтик у Мадриду са 5:1.
Прво полувреме донело је чак три једанаестерца, а док су домаћини искористили своја два - Модрић у шестом и Родриго у 21. минуту - Јурановић на другој страни није, па је Селтик на паузи заостајао (2:0).
У наставку је Реал постигао још три поготка, преко Асенсија у 51, Винисијуса у 61. и Федерика Валвердеа у 71. минуту, док је почасни погодак за Шкоте постигао резервиста Жота у 84. минуту.
И у другом мечу ове групе у Варшави између Шахтјора и Лајпцига виђен је сличан сценарио, пошто су Немци прегазили Украјинце са 4:0.
Нкунку је у 10. минуту довео Лајпциг у вођство, да би у другом делу Андре Силва, Доминик Собослај и штопер домаћих Бондар аутоголом поставили коначан резултат.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала