- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Савету Федерације Русије вијоре се заставе четири нова региона /видео/

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаПостављање застава нових субјеката Русије у Савету Федерације
Постављање застава нових субјеката Русије у Савету Федерације  - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
Заставе нових региона Русије - Доњецке и Луганске Народне Републике, као и Херсонске и Запорошке области свечано су постављене у Савету Федерације уочи Дана народног јединства.
„Доњецка и Луганска Народна Република, Херсонска и Запорошка област су пуноправни субјекти Руске Федерације. Према традицији, њихове заставе ће имати своје место у галерији застава“, рекла је председница Савета Федерације Валентина Матвијенко.
Заставе су поставили војници почасне страже.
Матвијенко је навела да су сенатори подржали улазак Доњецке и Луганске Народне Републике и Херсонске и Запорошке области у састав Русије, као и њихову одлуку да се врате својој историјској домовини.
„Симболично је да се данашња церемонија одржава уочи Дана народног јединства, празника који обједињује све становнике наше мултинационалне земље“, додала је Матвијенко.
Нагласила је да пут уједињења са Русијом није био једноставан, јер су дуги низ година људи живели у држави која је од њих тражила да се одрекну своје историје, културе и језика.
Председник Русије Владимир Путин се 30. септембра обратио грађанима након објављивања резултата референдума у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области, након чега је са њиховим лидерима потписао споразуме о пријему региона у састав Русије. Путин је касније потписао савезне законе којима је ратификовао пријем ових региона у састав Руске Федерације.
Шеф администрације Херсонске области Владимир Саљдо, шеф администрације Запорошке области Евгеније Балицки, шеф ЛНР Леонид Пасечник и шеф ДНР Денис Пушилин на церемонији потписивања споразума о уласку ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области у састав Русије - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
ЕКОНОМИЈА
Шта руска економија добија с припојеним регионима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала