- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Завршени разговори Србије и ММФ: Предложен нови аранжман

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICМинистар финансија Синиша Мали на састанку са мисијом ММФ-а
Министар финансија Синиша Мали на састанку са мисијом ММФ-а - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
Састанком у Народној банци Србије завршени су званични разговори Мисије ММФ с делегацијом Србије и током посете предложен је нови стендбај аранжман који ће заменити постојећи Инструмент за координацију политике, саопштила је данас НБС.
На састанку ММФ са делегацијом Србије оцењено је да српска привреда има добре механизме одбране од шокова.
„Предложени стендбај аранжман биће додатна подршка финансирању у условима изазова у светском економском окружењу, а подржаће и макроекономске политике и напоре власти на спровођењу структурних реформи, са фокусом на сектор енергетике. Стендбај аранжман ће заменити постојећи Инструмент за координацију политике и надовезаће се на реформску агенду Инструмента, уз уважавање текућих изазова“, наведено је у саопштењу.
Разговори су вођени у оквиру трећег разматрања резултата спровођења договореног економског програма, подржаног саветодавним, нефинансијским Инструментом за координацију политике из јуна 2021. године.
Истовремено, разматрано је и закључивање новог стендбај аранжмана с Међународним монетарним фондом, чији је фокус на наставку вођења одговорне економске политике, уз додатну подршку финансијској стабилности у периоду ванредних светских околности и преплитања неколико криза, саопштено је из НБС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала