- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак има нови мотив да запуши уста незналицама

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
Пратите нас
Велика бура се протеклих дана подигла у тениској јавности због наметнуте теме питања како је Новак Ђоковић успео да се квалификује на Завршни мастерс турнир, иако се не налази међу најбољих осам играча у АТП трци.
Ђоковић је до места у Торину стигао као освајач Грен слем турнира, што се налази у правилнику АТП, а уз то морао је да буде и међу 20 играча у АТП трци.
Српски тенисер је жестоко оштећен током сезоне, забрањено му је да наступи у Аустралији и Америци, а освојени Вимблдон му није донео ни поен јер је АТП одлучила да суспендује бодове за тај турнир пошто је претходно донета одлука о искључивању руских и белоруских такмичара.
Упркос свему, Ђоковић је учешћем на мањим турнирима успео да прикупи довољно бодова да се нађе међу 20 тенисера у АТП трци и испуни услов за пласман у Торино.
За оне којима ни то није довољно, Ђоковић ће моћи директно да се пласира на Завршни мастерс, без коришћења правила о Грен слем шампиону, пласманом у полуфинале турнира у Паризу.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СПОРТ
Лицемерје прикривено „незнањем“ – и поново је мета Ђоковић
На том путу у осмини финала ривал му је Карен Хачанов, а у четвртфиналу га чека Лоренцо Мусети.
► Недавно је најбољи српски тенисер причао о томе колико му значи време које проводи у Србији, а за Спутњик је открио шта воли да чита у слободно време.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала