- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Нису нам потребне туђе територије, али своју земљу никоме не дамо

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗастава Русије
Застава Русије - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев честитао је грађанима Русије Дан народног јединства са поруком да ће Русија увек штитити свој народ и своју земљу.
„Русија је огромна и богата земља. Нису нам потребне туђе територије, свега имамо у изобиљу. Али ту је наша земља која је за нас света, на којој су живели наши преци и на којој данас живи наш народ. И коју никоме нећемо дати. Ми штитимо наш народ. Боримо се за сав свој народ, за своју земљу, за своју хиљадугодишњу историју“, саопштио је Медведев на Телеграму.
Русија се бори против оних који је мрзе и који усађују мржњу према историји земље, додао је он.

„Боримо се против оних који нас мрзе, који забрањују наш језик, наше вредности, па чак и нашу веру, оних који усађују мржњу према нашој отаџбини. Против нас је данас део изумирућег света. То је група суманутих нациста наркомана, ошамућени и застрашени народ и велики чопор паса који лаје из западне штенаре“, истакао је Медведев.

Русија 4. новембра обележава Дан народног јединства. Руси се данас сећају догађаја из 1612. године када су устаници под вођством Кузме Мињина и Дмитрија Пожарског ослободили Москву од пољских освајача. То је један од најдраматичнијих периода у руској историји, који је постао симбол окупљања народа пред потешкоћама и спољним претњама. Дан народног јединства слави се у Русији од 2005. године.
Тенк Т-72 оружаних снага ДНР  - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
РУСИЈА
Медведев о томе да је Русија потрошила све наоружање: Не надајте се!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала